RÖVID TÖRTÉNETÜNK

Az elmúlt években bejártuk az országot, kiállítottunk a SZIGET fesztiválon. Meghódítottuk Budapestet, Szegedet, a Balatont.

2015-ben megnyertük a Magyar Telekom éves Weblap Szépségversenyének fődíját, a szakmai zsűri döntése alapján, 5.000.000 Ft marketing fődíjat bezsebelve. Ez az elismerés hozzásegített minket ahhoz, hogy mindenhol az országban halljanak rólunk.

2016-ra felépítettük az eddigi legnagyobb magyar, “chilis” Facebook közösséget, mely mostanra több, mint 19000 főt számlál és még mindig a legnagyobb ilyen tábor az országban.

2017-ben világbajnoki címet hoztunk haza az USA-ból (World Hot Sauce Awards). Jolokia 4X termékünket választották a világ legjobbjának “Pepper Blend” kategóriában. Erre különösen büszkék vagyunk, mert ebben a kategóriában nem a termék ereje, hanem íze, összetétele számít.

Nagy szerepünk van abban, hogy az országban egyre többen foglalkoznak kistermelőként különböző csípős termékek előállításával. Innovatív gondolkodásunkkal, ötleteinkkel utat mutatunk mások számára. 

Már-már klasszikusnak mondható receptjeink a kezdetek óta változatlanok, számunkra a csípősség mellett nagy szerepe van az ízeknek, minden kísérletezés a gasztronómia irányából indul.

Szeretünk hozzánk hasonlóan gondolkodó vállalkozásokkal együttműködni, erről több közös termék is árulkodik a kínálatban, pl. Habanero Porter chilis sör (Horizont Brewing), Chilion Vodka (Miskolci Likőrgyár), Parajdi füst só (Salazar) vagy éppen a chilis sült fokhagyma (Kanálka).

2018-ra vállalkozási formát tudtunk váltani, magunk mögött hagyva a kistermelői vonalat, ezzel utat nyitva nagyobb volumenű terveinknek. Termékeink országosan elérhetőek a METRO áruházak polcain, melyre nagyon büszkék vagyunk.

Webshop

A szállítás 10.000 Ft felett díjmentes, alatta mindössze 1090 Ft, országosan!

Receptek

Chilion Roulett csirke szárnyak
560 315 Chilion

Chilion Roulett csirke szárnyak Kérd a hentestől bőrével vagy anélkül, ahogy szereted. Nálam 15 db a minimum, mert a haverok imádják. Nem flancolok, csak só, bors, csirke fűszersó kerül rá, majd Chilion Jolokia és Chilion Habanero vastagon (ezek a gyengébb ízű termékeink). 2-3 napig hűtőben pácolom, majd szobahőmérsékleten tartom néhány órát és sütés előtt 3…

Chilion Medvehagyma Pesto-s tészta
1000 662 Chilion

Chilion Medvehagyma Pesto-s tészta Piríts meg 25 dkg füstölt, húsos szalonnát vagy bacont, majd várj vele pár percet, hogy kicsit hűljön és keverj hozzá ¼-ed üveg Chilion Medvehagyma Pesto-t. Ezután főzd meg kedvenc formájú tésztádat (én a masnit vagy a csavartat ajánlom) és keverd hozzá a már elkészült szalonnás-medvehagyma pesztóhoz. Ha megvagy jöhet a frissen…

Chilion darált húsos tortilla
1000 682 Chilion

Chilion darált húsos tortilla 80 dkg lassan pirított marhahússal kezdj, majd ha megvan sóval, borssal Chilion Habanero őrleménnyel és Habanero 4X szósszal tedd pokolian  csípőssé, majd szórj rá egy fél kiskanál fahéjat és 3 kocka jó minőségű étcsokoládét és keverd el. Ezután piros és sárga kaliforniai paprikát vágj hosszú csíkokra és két kis fej hagymán,…

Chilion – karamellizált citromos spagetti
800 440 Chilion

Chilion – karamellizált citromos spagetti Hozzávalók: 4 citrom 500g spagetti 1 kis csokor petrezselyem 1 kis csokor zellerlevél (nem kötelező) 3 evőkanál vaj parmezán olívaolaj só, bors 1 csipet cukor   Elkészítés: 2 citrom héját lereszelem, a másik kettő blansírozom a következő módon: levágom a citrom alját és tetejét, felnégyelem hosszában, majd a negyedekről levágom…

RÓLUNK MOnDTÁK

Írj, hívj, találkozz velünk!

A weboldal használatával Ön elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatunkat.

barion-card-payment-banner-2016-865x100px