Chili Con Carne tortilla-val

800 440 Chilion

Chili Con Carne tortilla-val

Hozzávalók (4-6 adaghoz)

50 dkg marhahús (nyak, rostélyos, esetleg comb) darálva vagy egészen apró kockára vágva

15 dkg fehérhagyma (vöröshagyma is lehet, nekem jobban passzol az „édesebb” fehérhagyma ehhez az ételhez)

5 gerezd fokhagyma

1 zöld és 1 piros húsú kaliforniai paprika

2 nagy Chilion Habanero szárított chili (én szoktam beletenni még egy leheletnyi Chilion Jolokia 4X szószt, hogy garantáltan tüzes legyen)

1 doboz hámozott, egész paradicsom

2 evőkanál paradicsompüré (8 dkg)

2 doboz jó minőségű vörösbab (vesebab)

3 evőkanál mogyoróolaj (vagy napraforgó olaj)

1 evőkanál füstös paprika (a füstös íz, fűszer nagyon jót tesz az ételnek)

1 teáskanál frissen őrölt római kömény vagy kömény

1 ½  teáskanál oregánó valamint friss oregánó, ha van készleten

csipet cayenne bors

1 kisebb darab fahéj

1 babérlevél

2 dl mexikói vagy más világos sör (Coronita-t ajánlok mellé, ez egyszerűen beszerezhető, kellemes ízű sör)

2 dkg minimum 70%-os étcsokoládé reszelve (vagy egy teáskanál cukrozatlan kakaópor)

A tálaláshoz alaposan kikevert tejföl, durvára reszelt cheddar sajt.

A tortilla-t én boltban vásárolom mellé. Fontos, hogy ne ízesítettet válasszunk, mert ez módosítja a kész étel ízét.

Elkészítés:

Az olajon megdinszteltem az összevágott hagymát, hozzáadtam a babért, befedtem a darált hússal és hagytam magas hőfokon sülni. Nem piszkáltam, mert, ha levet ereszt, akkor főni fog és nem pirulni. Amikor 2/3-ad részben kifehéredett, akkor elkevertem, igyekeztem szétnyomkodni a csomókat benne és kevés kevergetéssel megpirítottam a húst.

Hozzáadtam a zúzott fokhagymát, a paprikát és a szárított Habnerot (vágjuk apró szeletekre) és addig sütöttem, amíg a nyersségét el nem veszítette. Hozzáadtam a fűszereket, néhány perc múlva a paradicsom pürét, és még mindig magas hőfokon tartottam az ételt.

Ekkor felöntöttem a levében rusztikusra moncsolt paradicsommal és hagytam összeállni az ételt. Felöntöttem2 dlsörrel, felforraltam, majd csendesre vettem a hőt az étel alatt. Egy óra múlva hozzáadtam a babot, és még egy órán át együtt pörköltem csendes tűzön az ételt. Belereszeltem a csokoládét és még körülbelül 20 percig főztem. A végére csodásan összeállt a ragu, sűrű, szaftos, egységes ételt kaptam.

A baráti összejövetelek, meccsnézések elmaradhatatlan egytál étele ez a recept!

Annak érdekében, hogy minél tökéletesebb marketing információkkal tudjuk ellátni látogatóinkat, weboldalunkon személyre szabott sütiket (cookies) használunk. Részletek

Cookie-k (sütik) kezelése: A weboldal böngészése folyamán technikai információk kerülnek rögzítésre statisztikai célokból. ( IP cím,látogatás időtartama,operációs rendszer, böngésző típusa stb). Az adatmentésnek elsősorban technikai jellegű célja van, a rendszer folyamatos működéséhez elengedhetetlen.Az adatrögzítés további célja, felhasználói szokások elemzése, látogatottsági statisztikák készítése, mely a magasabb színvonalú kiszolgáláshoz nyújt segítséget.Az elemzés során felmerült adatokat más információkkal nem kötjük össze, a felhasználó személyének azonosítására nem törekszünk.Az érintettek köre, a weboldalt látogató valamennyi felhasználó. Az adatkezelés időtartama, törlésének határideje: az állandó cookie-k fájlként tárolódnak számítógépeden, vagy mobil eszközödön legfeljebb 12 hónapra. Az átmeneti cookie-k eltűnnek, ha bezárod az oldalt.

Bezár