barbecue erős paprikával

Chilion marha STEAK

560 315 Chilion

Chilion marha STEAK

Vegyél egy 4-5 szelet, két ujjnyi vastag, kb. 18-22 dkg-os marha bélszínt vagy hátszínt (én a hátszínt szeretem mert szaftosabb).

Ha hűtőből veszed ki, mindig várd meg míg a hús szobahőmérsékletű lesz.

Egyik oldalát borítsd be vastagon frissen darált színes borssal és kevés tört sóval, a másik felét pedig kend be vékonyan Chilion Habnaro 4X-el.

Ezután egy serpenyőt hevíts tűzforróra és a szószos oldalon, mozgatás, nyomkodás nélkül hagy sülni 2 percig, majd fordítás és 1 perc sütés., így a hús medium rare, azaz közepesen sült lesz (a közepe véres, szaftos marad). Természetesen mindenki ízlés szerint sütheti, én így szeretem.

A húst ne tálald azonnal, csavard alufóliába, hogy a szaft a hús közepéből szépen visszakússzon a hús széleibe (kb. 15 perc)

Piríts mellé friss/mélyhűtött zöldségeket, kukoricát vagy bonts mellé egy üveg bort köretként! J

A Chilion Habanero 4X ereje itt sem hagy majd cserbe, lehet tőle sziszegni!

0