A szabadban való étkezésnek minden évszakban megvannak a maga előnyei, azonban ha felkészületlenül vágunk neki, akkor bizony kevésbé lesz élvezhető ez az esemény. Piknizkezni bárhol, bármikor tudunk, azonban ha főzünk, oda több előkészület kell.
Minőségi felszerelés
Nagyban megkönnyíthetjük saját dolgunkat, ha minőségi eszközökkel vágunk neki a kempingezésnek, hogy a főzés ne tortúra legyen, hanem egy klassz kis móka. Ebben lehet nagy segítségünkre a Finnshop webáruház GERBER Compleat termékcsaládja.
Minden eszközt megtalálunk itt, amire szükségünk lehet ahhoz, hogy a következő kempingezős, szabadtéri gasztrokalandunkon teljes körű főzési élményben lehessen részünk. Van például egy egymásba illeszthető, 16 darabos kültéri főzőedény készlet, mely sokoldalúan használható, miközben értékes helyet takaríthatunk meg más fontos dolgok számára. Így lehetővé válik a főzés és a tálalás anélkül, hogy sok helyet foglalnának el edényeink.
Sok-sok eszközre szükségünk lehet
Nagy segítségünkre lehet például a hatrészes vágódeszka készlet, mellyel könnyen dolgozhatunk és az aprított holmik tárolása is megoldott. Aztán itt van az egyedi tervezésű, szénacélból készült sütőlap, melynek levehető a nyele, és pillanatok alatt megsül rajta az étel, ráadásul tapadásmentes a felülete is.
Tányérkészlet, késkészlet is szerepel a kínálatban, de egy komplett főzőkészletet is beszerezhetünk, melyben minden benne van, amire csak szükségünk lehet egy táborozásnál. Tartósság, magas minőség és dizájn egyben, ezt kínálja ez a termékcsalád a szabadtéri főzés szerelmeseinek.
Tippek a zökkenőmentes főzésért
A szabad ég alatt főzni kényelmes, kellemes tevékenység, azonban érdemes előkészülni rá. Tehát tervezzünk előre, ha nem tesszük, előfordulhat, hogy ott találjuk magunkat a semmi közepén úgy, hogy egy-két fontos alapanyag hiányzik, akkor bizony nem vagyunk könnyű helyzetben. Írjunk tehát listát arról, hogy mi mindenre is lesz szükségünk.
Legyen egy tartalék tervünk arra az esetre, ha az időjárás nem kedvező. Például vigyünk magunkkal olyan rágcsálnivalókat, melyeket azonnal meg tudunk enni, hogy ne maradjunk éhesek. Vagy egy ponyvát, mellyel az eső elől tudjuk védeni a tüzet. A nagy melegben gondoskodjunk hűtött italokról is, és az alapanyagok, különösen a nyers húsok hűtéséről se feledkezzünk meg.
Ha autóval indulunk neki, akkor nyilván többet és jobban tudunk pakolni, de a hátizsákos kempingezés alatt is tudunk főzni a szabadban. Ilyenkor vegyük figyelembe a poggyászunk súlyát és a hordozhatóságot is. Minimalizáljuk a holminkat, mindig csak annyit vigyünk magunkkal, amennyivel kényelmesen tudunk túrázni.
Gondoljuk át azt is, hogy milyen környezetben fogunk főzni, és mindig takarítsunk el magunk után, szedjük össze a hulladékot és vigyük magunkkal. Az erdő tisztaságát mi magunk tudjuk a legjobban megőrizni, ha oda el tudtuk vinni a csomagolóanyagokat, akkor haza is tudjuk szállítani.